Betoonimeistril on meistriliigasse ihkava Tarva vastu rohi olemas

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees nagu orkester: Mart Uuehendrik (keskel) mängib ise korvpalli, juhendab treenerina mängijaid ning lisaks kõigele muule mõistab veel väljakul kohtunikuna õigust.
Mees nagu orkester: Mart Uuehendrik (keskel) mängib ise korvpalli, juhendab treenerina mängijaid ning lisaks kõigele muule mõistab veel väljakul kohtunikuna õigust. Foto: Margus Ansu

Reedel algab Rakvere spordihallis Eesti korvpalli meistrivõistluste esiliiga veerandfinaalseeria, kus on vastamisi kaks meistrit: mullu teises liigas triumfeerinud RSK Tarvas ja esiliiga tiitlikaitsja Betoonimeister / Tskk / SK Nord.

Viimase, kaheksanda meeskonnana play-off-mängudele koha kindlustanud pealinna klubi abitreener Mart Uuehendrik rääkis, et nad ihkavad kahe võiduni peetavat veerandfinaali kindlasti võita. "Anname lahingu ja vaatame hiljem, kuidas seis on," lausus ta.

Ehkki Betoonimeistrite olukord pole tänavu kuigi roosiline, näiteks jättis raske põlvevigastuse tõttu mängimise sinnapaika üks nende liidreid Heigo Erm, uskus Mart Uuehendrik, et suurem võidukohustus ja pinge lasuvad põhiturniiri kindlalt valitsenud Rakvere meeskonnal. "Nemad tahavad saada kõrgliigasse, meil selliseid pingeid ei ole. Võita tahavad loomulikult mõlemad, aga väikene favoriit on kindlasti Rakvere," ütles Uuehendrik ja lisas, et neilgi leidub tagataskus trumpe. "Saame näha, kas meil on võimalik need välja mängida või mitte. Kui paneme siia meie treeneripingi otsa (peatreener olümpiavõitja Tiit Sokk, abitreenerid Uuehendrik ja Martin Rausberg – toim.), siis vastased peaksid ikka väikest hirmu tundma."

Tallinlaste juhendaja märkis, et võrreldes eelmise hooajaga on nende olukord muutunud nii palju, et lahkunud on mitu kogenud mängijat. "Trennis ei ole võibolla enam päris sellist andmist, mis varem. Ermi puudumine, samuti [Andres] Zooberi ja minu roll on oluliselt väiksem kui varem," tähendas Mart Uuehendrik.

Ta tunnistas, et suures plaanis võib Tarvast pidada üheks peamiseks pretendendiks esiliiga võidule, aga tuletas samas meelde, et play-off-mängude süsteem võib kõik pea peale pöörata. Seda seetõttu, et kui veerandfinaalis läheb edasipääsuks vaja kahte võitu, siis alates poolfinaalist selgub parem ainult ühe kohtumise põhjal. "Elu on näidanud, et ühe mänguga võib esiliigas igasuguseid asju juhtuda. Kahe mängu puhul on teema natuke teistsugune: seal võidab see, kellel on parem füüsiline ja psühholoogiline ettevalmistus. Seal maksavad juba kogemused," rääkis Uuehendrik.

Vaagides eelseisvat vastasseisu Tarvaga tähendas Betoonimeistri abitreener, et taktikalises plaanis on nende ülesanne lihtne, kui suudetakse Tarva liider Kristo Saage "maha võtta". "Kuigi ma ei tea, kas meil täna on seda meest võistkonnas. Ühte küll näeksin, kes sellega hakkama saaks, aga see mees istub treeneripingil," ütles Mart Uuehendrik, vihjates humoorikalt iseendale. "Üldiselt on Saage-suguste mängijatega lihtne: nelikümmend minutit tähelepanu ainult ühele mehele ja mitte mingisugust abistamist. Kohusetunde küsimus."

Rakvere spordikoolis noori korvpallureid treeniv ja Tarva meeskonna pingil peatreener Juris Umbraškot abistav Madis Putko ütles, et eelseisvat veerandfinaali võetakse täie tõsidusega. "Tuleb kõva madin. Betoonimeister on kaks viimast aastat esiliiga ära võitnud. Need vennad, kes seal mängivad, tulevad Tarva vastu eriti motiveeritult. Usun, et noortekoondistest läbi käinud [Margus] Klementsov ja [Martin] Rausberg tahavad kindlasti meie [Kristo] Saage, [Renato] Lindmetsa ja [Mihkel] Kure vastu isuga möllata," kõneles Putko. "See, et nad põhiturniiri alles kaheksandal kohal lõpetasid, oli tingitud hooaja kesisest algusest. Hooaja teisel poolel on nad hästi tegutsenud. Meie oleme küll valmis, et midagi kerget ees ei oota. Mingi näitaja on seegi, et Betoonimeister on kaks aastat järjest esiliiga ära võitnud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles