Tarvanpää ootab uut kunstilist juhti

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvanpäälased tantsuhoos.
Tarvanpäälased tantsuhoos. Foto: Meelis Meilbaum

Tarvanpää Selts kuulutas välja avaliku konkursi uue kunstilise juhi leidmiseks. Tulevaselt juhilt oodatakse lisaks rahvatantsujuhi oskustele geniaalseid ideid Virumaa tantsuelu edendamiseks.

Kunstilise juhi ametisse pürgijal, kes peab oskama anda treeninguid, koostada repertuaari, planeerida hooaega ning hoida Tarvanpää traditsioone ja taset, tuleb esitada visioon “Millisena näen Tarvanpääd viie ja kümne aasta pärast”. Tarvanpää usaldab tulevase juhi hoolde 160 tantsijat vanuses 3–75 aastat ning pakub ​võimalust teha koostööd Tarvanpää mentori, legendaarse Maie Oravaga.

Tarvanpää Seltsi esimees Piret Toomingas ütles, et juhivahetusega, millel on elulised ja rõõmsad põhjused, loodetakse Rakverre tuua värsket tantsuverd ja põnevaid ideid. “Uuele juhile väljakutseid jagub: tulekul on Tarvanpää nime aastapäev, Rakvere linna päevad, meeste tantsupidu,” sõnas Toomingas.

Tarvanpää senine kunstiline juht Tiiu Mürk ütles, et loobub kohast lapseootuse tõttu ja soovib keskenduda perele, samuti pole tal plaanis kahe aasta pärast juhi kohale tagasi tulla.

“Loodan, et Tarvanpääle tuleb särasilmne ja entusiastlik juht. Peamine on soov teha, siis saab kõik tehtud. Soovin talle rõõmu ja loomingulisust,” lausus Tiiu Mürk.

Kevadel täitub 50 aastat sellest, kui 1946. aastal tegevust alustanud ETKVL-i Rakvere kaubandusliku inventari tehase klubi rahvatantsurühmadele anti isetegevusliku tantsuansambli austav nimetus ning ansambli nimeks sai Tarvanpää.

Sellele sündmusele pühendab Tarvanpää 5. mail Rakvere teatri väikeses saalis korraldatava kontserdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles