Hiilgust taastav Kunda rand viskab Võsule kinda

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Kunda rannas käivad enne suvehooaega suured tööd – juba sõelutakse liiva ja ehitatakse jalapesemiskohti.
Kunda rannas käivad enne suvehooaega suured tööd – juba sõelutakse liiva ja ehitatakse jalapesemiskohti. Foto: Meelis Meilbaum

Juba mõnda aega tehakse Kunda rannas heakorratöid, millega soovitakse omaaegsele suvituspärlile anda tagasi kunagine hiilgus. Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum usub, et tulevikus on see esindusrand.

Oli aeg, mil Kunda randa tuli päevitama ja suplema lausa Tallinna rahvast. “Neid võeti omal ajal vastu orkestrihelide saatel,” vahendas Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum oma ema räägitut. Nii suurejoonelist külalislahkust tuleb veel veidi oodata, kuid rannahooaja eel on vallavanemal plaanid suured. Juba praegu käivad Kunda liivaluidetel laiahaardelised korrastustööd.

Tehtu kohta ütles Vall­baum, et ära on koristatud kõrkjad, sõelutud liiv, ning plaanis on paigaldada rannapromenaadile laudtee ja panna istumiseks pingid. “Tulevad kabe- ja pinksilauad, saab ka malet mängida,” loetles vallavanem. Suveks peaks rannas olemas olema riietusruumid, tualetid ja laste mänguväljak, ka dušid jalgade pesemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles