Kuri kriitik materdas kunstnikke

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See Hando Mugasto linoollõige “Kujur” on valminud 1925. aastal, mil kunstnik oli 18-aastane, ning võis ka Rakveres näitusel väljas olla.
See Hando Mugasto linoollõige “Kujur” on valminud 1925. aastal, mil kunstnik oli 18-aastane, ning võis ka Rakveres näitusel väljas olla. Foto: Repro

Nagu 1929. aasta 11. aprilli Virumaa Teatajast aimu saab, olid tollases Rakveres harulduseks nii kunstinäitused kui ka neist kirjutamine. Nõnda kujuneski kirjatükk praktiliselt noortele kunstnikele vee peale tõmbamiseks.

Keegi pintslit õnneks siingi nurka ei visanud ja kõik viis loos mainitud noort meest kasvasid tunnustatud kunstnikeks – kes rohkem, kes vähem kuulsaks.

“Kunstinäitused Rakweres on haruldusteks, kuid seekordne kunstinäitus oli haruldasem sellepoolest, et wäljapanekutega esinejateks olid just Rakwere noored kunstiharrastajad, kellelt ei wõi nõuda wäärtuslikke töid, kuid kelle wäljapanekud wõimaldawad ülewaadet saada nende harrastusist ja õpinguist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles