Ujujad purustasid Põhjamaade ujumistuuril isiklikke rekordeid

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Ahtiainen ja Brita Rannamets.
Alex Ahtiainen ja Brita Rannamets. Foto: Ujumise Spordiklubi

Aprilli esimestel päevadel võistlesid Eesti ujujad kolmest etapist koosneva Põhjamaade ujumistuuri avaetapil Soomes, kus olid stardis ka mitmed ujumismaailma tipud. Lääne-Virumaalt olid võistlustules Tamsalust pärit Alex Ahtiainen ja Brita Rannamets.

Põhjamaade ujumis­tuuri avaetapp toimus Mäkelänrinne ujulas, kus peeti möödunud aastal ka Euroopa juunioride meistrivõistlused.

Poolteist nädalat varem Tartus peetud Baltimaade meistrivõistlustel end tagasi hoidnud Alex Ahtiainen ujus Helsingis võimsad isiklikud rekordid 50 meetri (eelmine rekord 25,38, nüüd 24,97) ja 100 meetri (eelmine rekord 54,82, nüüd 54,24) liblikujumises. Need ajad asetasid ta vastavalt seitsmendale ja kolmandale kohale. Noormees jäi oma tulemustega väga rahule.

Brita Rannamets nihutas 100 meetri vabaltujumises veidi oma oma isiklikku rekordit ning läbis võistlusmaa ajaga 1.01,61. Tulemus asetas ta 94 osaleja seas 32. kohale.

Piiga lausus kokkuvõtteks, et polnud hea ega halb ujumine. Bassein ja võistlused olid tema sõnul superhead ning tulemused olid siiski isiklike rekordite lähedal.

Põhjamaade ujumis­tuuri teine etapp toimub 5.–7. aprillini Norras ja kolmas etapp 12.–15. aprillini Rootsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles