Täna ja homme toimuvad poodides toidukogumispäevad

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Reedel ja laupäeval peetakse Toidupanga toidukogumispäevad.
Reedel ja laupäeval peetakse Toidupanga toidukogumispäevad. Foto: Ardi Truija

Toidupoodides üle Eesti toimuvad reedel ja laupäeval taas Eesti Toidupanga kevadised toidukogumispäevad. Lääne-Virumaal saab toimetulekuraskustes perede tarbeks annetada toitu Krooni Selveris, Rakvere Rimis ja Maksimarketis.

Toitu saab annetada poodides reedel kella 12-18 ja laupäeval 10-18.

Annetustena on oodatud kaua säiliv toidukaup, näiteks konservid, toiduõli, purgisupid, kuivained, hommikusöögihelbed ja pudrumaterjal. Ka moosid, mahlad, pähklid, rosinad ning tervislikud maiustused on oodatud.

Igapäevaselt teeb Toidupank koostööd firmadega, et päästa kaubandusest ja tootmisest see toit, mida mingil põhjusel müüa ei ole võimalik, ning jagab selle abivajajatele. Toidukogumispäevad on aga üle-eestiline toidupankade heategevusaktsioon, mis annab just eraisikutele võimaluse aidata kohalikke puuduses elavaid peresid. Tänavu toimuvad toidukogumispäevad juba 10. aastat järjest.

Kogutud toiduained toimetatakse poodidest kohalikesse toidupankadesse, kus vabatahtlike abil see sorteeritakse ja ladustatakse. Iga toidupank jagab kogutud toidu iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. Kevadistel toidukogumispäevadel annetatud toit hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba aktsioonile järgneval nädalal.

Toidupanga juhataja Piet Boerefijni sõnul jagab Toidupank iganädalaselt toiduabi umbes 9000 inimesele üle Eesti ja toidukogumispäevad on väga oluline osa Toidupanga tegevusest, ilma milleta ei ole võimalik oma igapäevatööd teha. „Kutsume inimesi üles annetama Toidupangale kauasäilivaid toiduaineid, et Toidupank saaks aidata toimetulekuraskustes inimesi üle Eesti. Igaühe panus on meie jaoks väga oluline," lisas Boerefijn. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles