Põllumajandus-kaubanduskoja nõukogus on ka mitu virulast

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS-i Dimedium esindaja Sivar Irval kuulub Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogusse.
AS-i Dimedium esindaja Sivar Irval kuulub Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogusse. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja üldkoosolek valis koja nõukogusse kolmeks aastaks 12 Eesti biomajanduse valdkonna ettevõtjast ja nende esindajast liiget. Nende seas on Virumaa Põllumeeste Liidu esindaja Olav Kreen, põllumeeste ühistu Kevili esindaja Jaak Läänemets ja AS-i Dimedium esindaja Sivar Irval.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogus esindavad põllumajandustootjaid, nende ühinguid ja ühistuid Saaremaa Põllumeeste Liidu esindaja Tõnu Post, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu esindaja Tanel-Taavi Bulitko, Virumaa Põllumeeste Liidu esindaja Olav Kreen, põllumeeste ühistu Kevili esindaja Jaak Läänemets, Harju Taluliidu esindaja Andres Oopkaup ja Järvamaa Põllumeeste Liidu esindaja Mae Alviste.

Põllumajanduse grupis kandideeris nõukogusse 14 inimest.

Töötleva tööstuse esindajatena valiti koja nõukogu liikmeteks AS-i E-Piim Tootmine esindaja Jaanus Murakas, OÜ Lõuna Pagarid esindaja Uno Kaldmäe ja AS-i Farmi Piimatööstuse esindaja Valdis Noppel.

Maamajandusettevõtjate esindajateks nõukogus valiti OÜ Anu Ait esindaja Anu Hellenurme ja AS-i Dimedium esindaja Sivar Irval ning metsaomanike esindajaks keskühistu Eramets esindaja Ülle Läll.

Koja nõukogu esimehe ja aseesimeeste valimised toimuvad nõukogu esimesel koosolekul.

Põllumajanduse grupi esimeheks valiti tagasi Tõnu Post, maamajanduse grupi esimeheks valiti taas Sivar Irval ja töötleva tööstuse grupi esimehena jätkab Valdis Noppel. Metsanduse grupi uus esimees on Ülle Läll.

1996. aastal loodud Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda on suurim põllumajanduse ja biomajandusvaldkonna ettevõtete esindusorganisatsioon Eestis. Koda koondab mittetulundusühinguid, tulundusühistuid ja ettevõtteid põllumajanduse, põllumajandussaadusi töötleva tööstuse, metsanduse ja maamajanduse valdkonnast.

Koja igapäevast tööd juhib kolmeliikmeline juhatus koosseisus Roomet Sõrmus, Vahur Tõnissoo ja Tiina Saron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles