Andres Toode: "Väärisime viiendat mängu"

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Võrkpalliklubi leidis õige rütmi ja üksteisemõistmise täpselt hooaja otsustavas faasis, kuid Saaremaa Võrkpalliklubi alistamiseks pronksiseerias jäi veidi vajaka.
Rakvere Võrkpalliklubi leidis õige rütmi ja üksteisemõistmise täpselt hooaja otsustavas faasis, kuid Saaremaa Võrkpalliklubi alistamiseks pronksiseerias jäi veidi vajaka. Foto: Margus Ansu

Hooaja lõpus tõusvas joones mänginud Rakvere Võrkpalliklubi meeskond lõpetas Eesti meistrivõistluste pronksiseeria Saaremaa Võrkpalliklubi vastu neljapäeval arvuka kodupubliku ees hoolimata võiduvõimalusest 1:3 allajäämisega. Sama skooriga lõppes ka kogu seeria.

Avageimi saarlastele 19:25 kaotanud rakverlased pääsesid teises ette koguni 20:12 ja neil oli seisul 24:22 kasutada üks geimpall, kuid siis anti ootamatult ohjad käest ning kaotati 24:26.

Kolmanda geimi pöörasid väljakuperemehed üsna kindlalt enda kasuks 25:16. Neljandas geimis juhtis Rakvere meeskond viimast korda seisul 21:20, ent viimased viis punkti noppisid külalised, kes võisid koos mängule saabunud arvuka toetajaskonnaga kergendatult hingata: mullune meister seilab pronksiga kodusaarele.

Rakvere rünnakuliidriks kerkis viimati Taavi Nõmmistu 23 punktiga. Hingestatult tegutsenud 35-aastane vanameister Andris Õunpuu toetas koduklubi 16 punktiga, lüües seejuures viis ässpallingut. Suhteliselt kramplikult mänginud Saaremaa kasuks tõid Eddie Rivera 13, vahetusest sekkunud Helar Jalg 11 ja teine vahetusmees Samuel Boehm 10 punkti.

Saaremaa Võrkpalliklubi peatreener Urmas Tali tõdes, et tema hoolealused ennast tegelikult play-off-mängudeks üles ei leidnudki. "Poolfinaal [Pärnuga] oli juba meile keeruline. Meil polnud ühtegi positsiooni, millele oleks saanud kindel olla sada protsenti – üks lonkas ühte ja teine teist jalga. Kaheteistkümne mehe peale saime mõnes mängus parema ja mõnes mängus kehvema kuuiku kokku," rääkis Tali. "Käisime hullult alla alates jaanuarikuust, kui karika- ja eurosarja mängud lõppesid. Sealt alates tuli sisse väga suur auk, millest me lõpuni üle ei saanudki. Põhjuseid oli erinevaid, aga see oli meile kõvaks õppetunniks. Medal on medal."

Urmas Tali tunnistas, et põhiturniiri esikoht osutus tänavu väga väärtuslikuks. "Ma ei uskunud, et sellel on nii suur hind, mis saab lõpus kõikide tulemuste puhul otsustavaks momendiks. Sellest on kahju, sest oleksime võinud [põhiturniiri esikoha võtta], aga ei sihtinud piisavalt täpselt. Kui kahe või kolme punkti taha jääb lõpuks see, mis hooaja alguses jäi tegemata, siis on see lihtsalt hea tagantjärele tarkus," märkis saarlaste loots.

Rakverlaste peatreener Andres Toode ütles, et meeskonnal oli medalimängudes sisu enamaks. "Loomulikult pidanuksime rohkem saama. Ega nemad (Saaremaa Võrkpalliklubi – toim.) ei võitnud meid, vaid olime ise kõige suuremad kaotajad. Võtame kasvõi viimase mängu teise geimi. Kolmas geim kuulus meile ja neljandas oli nii palju tahtmist, et saime neile kaotusseisust järele," kõneles Toode. "Väärisime [seerias] viiendat mängu."

Juhendaja lisas, et õige hoog saavutati hooajal alles play-off-mängudeks. "Tulime samm sammu haaval üles, kuigi olime alguses üsna hallid. Lõpuks hakkas mootor tööle ja oleksime pidanud [pronksiseerias] jõudma viiendasse mängu. Arvan, et meie meeskond saavutas peaaegu oma maksimumi," rääkis Andres Toode.

Eesti võrkpallimeistri selgitavad Pärnu Võrkpalliklubi ja Bigbank Tartu. Kolme võiduni peetava seeria avamängu kallutasid pärnakad enda kasuks 3:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles