Kapo hoiatab õpirände kuritarvitamise kasvava ohu eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikool.
Tartu ülikool. Foto: Kristjan Teedema

Eile avalikustatud aastaraamatus nendib kaitsepolitseiamet (kapo), et aasta-aastalt on suurenemas õpinguteks väljastatavate viisade arv, mis moodustab koguhulgast ligi kolmandiku.

“Õpirände kuritarvitamise oht ja tegelikud probleemid, mis on tekkinud, on väga suured,” märgib amet. “Enamik kasutab viisat eesmärgipäraselt, ent siiski paljud kolmandate riikide kodanikud kasutavad üliõpilase staatust peamiselt Schengeni alale pääsemiseks ja kaovad EL-i avarusse juba enne õpingute alustamist.”

Kaitsepolitsei andmetel on sotsiaalmeedias loodud grupid, mille näiline eesmärk on vahendada teavet õppimisvõimalustest Eestis.

“Gruppides selgitatakse võimalikele tudengitele nende emakeeles samm-sammult, mida teha selleks, et Eestisse pääseda ja potentsiaalselt siit edasi teistesse Schengeni riikidesse liikuda,” seisab aastaraamatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles