Pillimehest raadioonu hakkas vanuigi näitlejaks

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kübarsepp.
Rein Kübarsepp. Foto: Erakogu

Kui annad kuradile sõrme, võtab ta terve käe. Kui oled korra juba lavale roninud, siis ei saa sind enam mingi väevõimuga sealt maha. Ka aastakümneid hiljem mitte. Nii on juhtunud omal ajal siinmail tuntud pillimehe ja raadiohääle Rein Kübarsepaga, kes nüüd on hoopis näitlejaks hakanud – Soomes.

Kodumaa tolmu pühkis Rein Kübarsepp jalgadelt 2004. aastal. Tegi viimase tööna ETV-le saate mereromansikonkursist ja läks. “Neljapäeval andsin saate üle, reedel lendasin Inglismaale ja teisipäeval olin juba tööl,” meenutab ta.

Teletöö eest eriti raha ei makstud, pereelu oli juba varem lootusetult lörri läinud, ja kui tuli pakkumine brittide juurde hulgilattu tööle minna, otsustas mees elus kannapöörde teha. Kahe kuuga ajas raske füüsiline töö ta heasse vormi, kuid paraku sai see töö läbi. Vahendusfirma pakkus küll uue otsa, kuid see mehele eriti ei sobinud ja nii läks ta lehekuulutuse peale hoopis linnaliini bussijuhiks. “Üle kolme aasta sõitsin, isegi kahekorruseliste bussidega,” ütleb ta naerdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles