Ligi 200 noort jooksevad täna Nelijärve ja Jäneda vahel poolmaratoni

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäneda mõis.
Jäneda mõis. Foto: Internet

Laupäeval koguneb Nelijärvele ja Jänedale ligi paarsada koolitusfirma Southwestern Advantage tudengit, et osaleda koolitustel ning juba üheteistkümnendat aastat läbida ka ühiselt poolmaraton või 10 kilomeetrine distants.

Tudengeid USAs ukselt-uksele raamatuid müüma ettevalmistav ettevõte Southwestern Advantage korraldab Nelijärvel kevadisi kogunemisi juba mitmeid aastaid ning üheks lahutamatuks traditsiooniks on saanud ka poolmaratoni korraldamine. Kui kümme aastat tagasi oli Nelijärve ja Jäneda vahel poolmaratoni jooksmas üheksa inimest, siis seekord on spordiharrastajaid oodata kokku paarisaja ringis.

„Lisaks meie enda tudengitele on tegelikult starti tulemas ka päris suur hulk meie võrgustiku inimesi mujalt riikidest – poolakad, tšehhid, lätlased, leedukad, bulgaarlased, slovakid ning lisaks veel mõned ameeriklased ka,“ märkis Southwestern Advantage Eesti esindaja Erki Kukk. 

Kuna omavaheline sõbralik mõõduvõtt tõmbab järjest rohkem ka ümberkaudsete elanike huvi, siis on tulevikus kavas üritus lisada ka Eesti jooksukalendrisse, et avada see kõikidele soovijatele. „Kuna meil on jooksjaid iga aasta üha rohkem ja nende jaoks peame nagunii kogu korraldustöö tegema, siis võiks ju juba kõikidele huvilistele võimaldada jooksust osa võtta. Nii paljudki on asja vastu huvi tundnud ja varakevadine poolmaraton Nelijärvel oleks ju hea soojendus eelolevaks suviseks jooksuhooajaks,“ selgitas Southwestern Advantage Eesti esindaja Erki Kukk.

Jooksule starditakse kell 17:30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles