Kõige eestilikuma sõna rahvahääletuse võitis "sõnajalaõis"

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõnajalg.
Sõnajalg. Foto: Elmo Riig

Eesti Rahvusringhäälingu ellu kutsutud kõige eestilikuma sõna konkursi võitis "sõnajalaõis". Teisele ja kolmandale kohale tõusid rahvahääletuse tulemusena sõnad "öö" ja "kullakallis".

Kõige eestilikuma sõna rahvahääletusele jõudis 30 sõna, mida inimesed suure sõnakorje raames kõige sagedamini esitasid. Kokku laekus üleskutse peale enam kui 2000 sõna – kui edetabelisse jõudnud sõnu esitati korduvalt, siis enamik sõnadest esinesid üks või kaks korda.

Kokku anti rahvahääletusel rohkem kui 7000 häält. Rahvahääletuse tulemusena selgunud esiviisik oli populaarsuse põhjal järgmine: sõnajalaõis, öö, kullakallis, pööriöö, kurat.

Kõige eestilikuma sõna konkursi tulemus kuulutati välja saates "Hommik Anuga". Ansambel Supernova ja Ivo Linna esitasid loo "Sõnajalaõis", mis sõnavõistlusest inspireerituna sai sõnad Aapo Ilveselt. Lugu on seatud tuntud pala "Suur loterii" viisile, mille autor on Rainer Michelson, originaalpala sõnade autor Urmas Jaarman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles