EKRE ministrikandidaat Marti Kuusik: internetivabadust ei tohi piirata

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Marti Kuusik.
Marti Kuusik. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministrikandidaadi Marti Kuusiku sõnul peab Eesti riik seisma Euroopa Liidus interneti- ja sõnavabaduse säilimise eest.

Kuusik tunnustab praeguse justiitsministri Urmas Reinsalu seisukohta, mille kohaselt Eesti ei toeta autoriõiguste direktiivi vastuvõtmist Euroopa Nõukogus.

"Vastuolulisel direktiivil on suur mõju ettevõtlusvabadusele, sõnavabadusele ja privaatsusõiguse põhimõtetele. EKRE ei toeta ühelgi tasandil direktiive, mis toovad kaasa sõnavabaduse ja internetis leviva info piiramise," ütles Kuusik.

"Peame püüdlema maksimaalse internetivabaduse poole. Nii nagu 2012. aastal palju kõneainet ning meeleavaldusi põhjustanud ACTA-leping, on ka tänane autorikaitse direktiiv väga vastuoluline."

Kuusik kavatseb tulevase ministrina laua äärde kutsuda internetivabadust kaitsvad aktivistid, kes on tähelepanu juhtinud praeguse direktiivi puudustele.

"Eesti ettevõtjate ja teiste asjast huvitatud pooltega tuleb koos kindlaks teha direktiivi puudujäägid ning analüüsida selle mõju internetikasutajatele, ettevõtetele ja võimalikku riivet sõnavabaduse suhtes. Võimalik, et juba suvel kogunev uus europarlamendi koosseis suhtub sellesse direktiivi oluliselt kriitilisemalt."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles