Galerii: Rakvere gümnaasiumi 100. lend möllas tutipeol

Copy
Rakvere gümnaasiumi koridorid olid täna rõõmu täis -  koolilõpetajatele kõlas viimane koolikell.
Rakvere gümnaasiumi koridorid olid täna rõõmu täis -  koolilõpetajatele kõlas viimane koolikell. Foto: Meelis Meilbaum

Sel nädalal on maakonna koolides näha neidusid, kelle juustesse on põimitud roosad paelad, tavapärasest rohkem naljakates loomakostüümides ja põlvpükstes noormehi. Selle aasta tutipäevad maakonna koolides said täna avalöögi Rakvere gümnaasiumis, kus lustis viimasel koolipäeval haridustempli 100. lend.

Enne veel kui koolimaja aulas kõlasid abiturientidele viimane koolikell ja Jaan Tätte tuntud laulu sõnad "Sõbrad teiega on hea, aga elu samme seab", pidid gümnasistid kannatama veel üht koolitundi. Tõsiseks ei mindud, hindeid enam ei pandud ja elevust oli selles tavapärasest rohkem. Eluks nii vajalikus perekonnaõpetuses pidid nad Punamütsikese muinasjutu põhjal analüüsima, kuidas on arenenud peresuhted muinasjutu loomisest edasi ehk tänapäeval. 

Abituriendid said ülesandega kenasti hakkama, kuid endi sõnutsi nad küll pelgavad päris elu, kuid on samas ärevil. Tutipeol ootasid nad aga kõige rohkem vabadust sõita autodega mööda kooli ees olevat ringteed. 

Abituuriumi klassijuhataja Heli Kirsi, kes on koolis 1985. aastast, ütles, et tutipidude traditsioon on muutunud selles osas, et need pole enam nii nutused, vaid hoopis lustlikud. 

Viimane koolikell on ka avalöök eksamiajale, üks suuremaid katsumusi, eesti keele komplekseksam, seisab noortel ees juba nädala pärast, 22. aprillil.

Innove korraldatavatele riigieksamitele on esialgsetel andmetel Lääne-Virumaalt end kirja pannud 361 noort, kellest 341 on gümnaasiumi- ja 20 kutseõppeasutuste õpilased. Eesti keele riigieksamile registreerus maakonnas sel aastal 347 õpilast, eesti keele teise keelena eksami plaanib teha üheksa õpilast.

Enamikus Lääne-Virumaa koolides kõlab viimane koolikell aga sel neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles