Algab fotokonkurss "Ehe Rakvere"

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linna päevade Kreisilaat.
Rakvere linna päevade Kreisilaat. Foto: Ain Liiva

Rakvere linnavalitsus korraldab 15. aprillist 30. juunini 2019 kestva fotokonkursi "Ehe Rakvere", mille eesmärk on täiendada Rakvere linna pildipanka uute ilmekate fotodega, mis leiavad edaspidi kasutust piirkonna tutvustamisel ja turundamisel nii Eestis kui ka väljaspool.

Kutsutakse nii professionaalseid kui ka harrastusfotograafe ja asjaarmastajaid jäädvustama Rakvere linna sündmusi, inimesi, vaatamisväärsusi, kultuuri- ja spordielu, hooneid, loodust, linnaruumi ja kõike muud, mis on iseloomulik ainult Rakverele.

Rakvere linnapea Marko Torm innustab kõiki fotograafiahuvilisi konkursil osalema, et avastada ja pildile püüda Rakvere linna ilu ja võlu eri aastaaegadel. "Rakvere on jõuliselt arenev linn ja fotokonkursil osalemine on hea võimalus jäädvustada meie linna ehedust, elujõulisust ja mitmekesist elukeskkonda. Aeg kaob, kuid fotodele talletatu jääb," märgib linnapea. "Suurte arendustega linnaruumis peame olema sedavõrd tugevamad ka linna ja selle uute võimaluste tutvustamisel – huvitav ja ehe fotomaterjal on siinkohal suureks abiks. Teame ju kõik, et pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna," lisab Torm.

Töid saab esitada neljas kategoorias:

• elukeskkond (nt tammik, Kirikupark, Rahvaaed (sillad, tiigid) jt pargid, Keskväljak, Vabaduse plats, kortermajade ümbrus, linnaosad jne);

• arhitektuur ja vaatamisväärsused (nt Rakvere linnus, tarva skulptuur, Arvo Pärdi skulptuur Keskväljakul, Pikk tänav, Rakvere teater, Teatrikino, Pauluse kirik jt kirikud, mälestusmärgid ("Okaskroon", vabadussõja ausammas jt), raamatukogu, spordirajatised jt objektid;

• inimesed (igapäevaelus, osalemas linnas toimuvatel üritustel jne);

• üritused (nt meeste tantsupidu, punk laulupidu, Eesti üldluulepidu, Baltoscandali teatrifestival, Eesti saunafestival, Rakvere linna päevad, Arvo Pärdi sünnipäevanädala pidustused, Viru Rally ja muud spordivõistlused jne).

Igas kategoorias antakse välja kolm meenet ja Rakvere linna tunnustuskiri.

Rohkem infot leiab Rakvere linnavalitsuse kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles