Värveldus

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu Pallo-Vaik jutustas maalinäituse “Värveldus” avamisel Rakvere teatris teoste sünnilugusid.
Tiiu Pallo-Vaik jutustas maalinäituse “Värveldus” avamisel Rakvere teatris teoste sünnilugusid. Foto: Meelis Meilbaum

Tiiu Pallo-Vaik laseb end kanda tundeil ja värvidel. Tapalt pärit kunstniku näitus “Värveldus” Rakvere teatris avab loomusunnil looja hõrku abstraktsusetaju ja tundlikku värvimeelt.

Tiiu Pallo-Vaigu maalides voogavad meeleolud. Rahutu hingega otsinguline looja juhatab pintslitõmbehaaval vaatajat märkamatult maailma, kus kujutlus flirdib tegelikkusega, tunne teadmisega, autoportree silmab silmapiiri ning pulbitsevad vaoshoitult värsid.

Jah, ka luule on Tiiu Pallo-Vaigu käe all saanud maalideks, sest Jaan Kaplinski värssidel ning ​Artur Alliksaare isiksusel ja loomingul on Tiiu Pallo-Vaigu südames eriline koht. ““Valgus läbi ...” – see luuletus on sisse kraabitud, värv on süvendisse valgunud. See on keeruliselt tehtud ... Kaplinski on niivõrd imeline – temale pühendasin,” kõneleb Tiiu Pallo-Vaik maalist, millel eriline helk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles