Jahimehed aitavad linnureostust vältida

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põtru on aastast aastasse enam-vähem sama palju kütitud, küll on aga oluliselt kasvanud nende väiksemate sugulaste ehk metskitsede arvukus ja seetõttu sagenenud küttimine.
Põtru on aastast aastasse enam-vähem sama palju kütitud, küll on aga oluliselt kasvanud nende väiksemate sugulaste ehk metskitsede arvukus ja seetõttu sagenenud küttimine. Foto: Marko Saarm

Lääne-Virumaa jahimehed olid lõppenud jahihooajal Eestis esirinnas kodutuvide, merikajakate ja hallhanede küttimisel. Kui viimaste jahtimisest võib aru saada, siis esimeste puhul paneb see fakt õlgu kehitama.

Rakvere Jahindusklubi tegevjuht Jaan Villak ütles, et nagu hanelised, nii on tuvid jahimeeste sihtmärgiks eeskätt seetõttu, et tekitavad põllumeestele pahandust. Aga hanest saab vähemalt prae.

Villak selgitas, et tuvid reostavad farme ja kuivateid, ning kui asi väga käest ära kipub minema, kutsutaksegi jahimehed kohale. “Meile on ka ette seatud, et peame põllumehi aitama,” sõnas Villak. Merikajakate küttimise kohta ei osanud mees midagi täpsemalt kosta, kuid arvas, et ilmselt on tegu samalaadse asjaga – sulelised on kusagil lihtsalt liiga palju inimtegevust häirima hakanud ning seetõttu on osutunud vajalikuks nad kõrvaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles