Rakvere ametikooli 4,5 miljoni eurone õpilaskodu saavutas täiskõrguse

BNS
Copy
Veebruaris sai ametikooli õpilaskodu nurgakivi.
Veebruaris sai ametikooli õpilaskodu nurgakivi. Foto: Meelis Meilbaum

Merko Ehituse ehitatav Rakvere ametikooli õpilaskodu saavutas täiskõrguse ja sel neljapäeval peetakse traditsiooniline sarikapidu.

Haridus- ja teadusministeeriumi tellitud õpilaskodule lisaks ehitatakse mitmeotstarbeline spordiväljak ja jalgrataste hoiuruum, parkla õpilaskodu kasutajatele ning külalistele. Rakvere ametikoolis õpib ligikaudu 750 õpilast Eesti eri paigust.

Hoone ehitustööd on plaanis lõpetada 2019. aasta lõpuks, projekti kogumaksumus on 4,5 miljonit eurot ilma käibemaksuta. Õpilaskodu on planeeritud 200 kohaga, neljakorruselisena ning hoone suletud netopind on 2957 ruutmeetrit.

Rakvere ametikooli õpilaskodu projekteeris BOA OÜ ning arhitektuurikonkursi võidutöö "Hõbe" autorid on Anto Savi, Jürgen Lepper, Margus Soonets ja Kaidi Piirimets.

Riigi Kinnisvara AS ja AS Merko Ehitus Eesti sõlmisid mullu oktoobris ehituslepingu Rakvere ametikooli liginullenergia nõuetele vastava õpilaskodu ehitamiseks aadressile Piiri tänav 8.

Rakvere ametikooli hoonekompleksi kuulunud 1961. aastal ehitatud ja nüüdseks amortiseerunud õpilaskodu lammutati täielikult. Hoone oli kokku ehitatud peahoonega: 1915. aastal rajatud peahoonet ja lammutatud hoonet ühendas 2012. aastal valminud ühekorruseline lamekatuse ja pinnasel põrandaga hooneosa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles