Päästeamet hoiatab maa seest nähtavale tulevate lõhkekehade eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel tuleb maapõuest oluliselt rohkem lõhkekehi välja.
Kevadel tuleb maapõuest oluliselt rohkem lõhkekehi välja. Foto: Urmas Luik

Päästeamet kutsub inimesi ettevaatlikkusele, sest kevad toob maapõuest välja lõhkekehad. Kevade ja soojade ilmade saabumisega saavad demineerijad leitud lõhkekehade tõttu aina enam väljakutseid.

Lõhkekehad on talve ja külma tõttu maapinnale kerkinud ning enne rohu kasvamist hästi märgatavad.

Kolmapäeval leiti Põhja-Pärnumaa vallas Allikõnnu külas risuhunnikust kahurimürsutaoline roostes ese ning eile leiti Saare maakonnast Ansekülast kümme miinipildujamiini.

Lääne-Eesti pommigrupi juht Aivar Post ütles, et lõhkekehad võivad olla väga erineva suuruse ning kujuga. "Plahvatusohtlike esemete väljanägemine võib aja jooksul olla tundmatuseni muutunud, mistõttu võib olla neid raske ära tunda," ütles Post ning lisas, et  kui inimene leiab eseme, mis on lõhkekehaga sarnane, siis on oluline tagada ohutusreegleid järgides enda ja teiste läheduses olevate inimeste ohutus. "Lõhkekeha ei tohi puutuda, liigutamine võib selle aktiveerida. Kohe tuleks teavitada leiust hädaabinumbril 112 ning tegutseda vastavalt häirekeskuselt saadud juhiste järgi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles