Maakonnalehed kui elujõulisuse peeglid

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Gamzejev, ajalehe Põhjarannik peatoimetja
Erik Gamzejev, ajalehe Põhjarannik peatoimetja Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Järgmist valitsust moodustava kolmikliidu koalitsioonileping ei anna tõsiseltvõetavat vastust küsimusele, kuidas süvenevat lõhet pealinna ja ülejäänud Eesti vahel koomale tõmmata või vähemalt selle edasist kärisemist pidurdada.

Veebiajakirjale edasi.org antud intervjuus nimetab tuntud välispoliitikaekspert Kadri Liik EKRE-t sõnumitoojaks hirmudest ja pingetest, mis on ühiskonnas olemas. Ta võrdleb EKRE edu äsjastel riigikogu valimistel Inglismaa tööstuslinnade depressiivsuse kanaliseerumisega Brexitit pooldavateks häälteks.

Seda arvestades võiks eeldada, et keskerakond, EKRE ja Isamaa püüavad pakkuda tõhusaid lahendusi, kuidas Eesti maakondi ja nende keskusteks olevaid linnu tugevamaks muuta. Et need ei muutuks depressiivseteks Eesti väikelinnadeks. Koalitsioonilepingu regionaalpoliitika peatükist neid lahendusi aga paraku ei leia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles