Muusikaga antakse andeks kõik

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõun ehk Tõnu Timm esineb koos Paul Neitsoviga Vihulas.
Tõun ehk Tõnu Timm esineb koos Paul Neitsoviga Vihulas. Foto: Urmas Luik

Täna kell 17 toimub Vihula mõisas Paul Neitsovi ja Tõuni plaadiesitluskontsert “Sul annan andeks kõik”.

Suurepäraselt kitarri käsitsevat Paul Neitsovit on Hannes Võrno nimetanud Eesti kitarri-Paganiniks. Paul on kitarri näppinud juba 12. eluaastast peale, tema mängustiil on fingerstyle. Kitarrist on mänginud ansamblites Sireli, Wilhelm, Svjata Vatra ning andnud kontserte Margus Vaheri, Ruslan Trochynskyi, Jaan Pehki, Aapo Ilvese, Indrek Kalda ja Brigita Murutariga. Nüüd on ta võtnud ette ühise tee Tõnu Timmi ehk Tõuniga.

Tõnu Timm on seesama kaabu või soniga tüüp, kes kunagi ammu laulis viiulimehest ja eeslit mäkke vinnavast vanamehest. Järgmiseks veerandsajaks hüppas ta aga Jäääärele ja on sinna laulva kitarristina jäänud tänaseni.

Vahepeale on mahtunud esinemisi ja plaadistamisi küll Bonzo, Kate’i, Ilona Aasvere ja Jaanus Nõgistoga, nüüd siis ka Paul Neitsoviga. Alati on Tõuni seltsilisteks laval põnevad pillid: Havai kitarr, resofooniline kitarr ... ning need meloodilised ja sõnumiga laulud. Tänavune kevad tuleb aga sedavõrd teisiti, et viimaks ilmub ka esimene päris oma plaat “Tõun”. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles