Kauris kiiguvad kepsakad kanad

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere eralasteaia Kaur Posti tänava majas elavad mõnusat elu neli kana ja kukk. Kõik lapsed on sulgsabadest vaimustuses.Suure rõõmu ja armastusega hoolitseb nende eest ka Artur. 
Rakvere eralasteaia Kaur Posti tänava majas elavad mõnusat elu neli kana ja kukk. Kõik lapsed on sulgsabadest vaimustuses.Suure rõõmu ja armastusega hoolitseb nende eest ka Artur. Foto: Vladislav Musakko

Õpetaja Heidi Jakobsonil oli unistus: pikka aega soovis ta, et hoovil sibliksid ringi oma linnukesed. Nädala jagu enne ülestõusmispühi saabunud sulgsabad on nüüd Posti tänava lasteaias kenasti kohanenud ja õnnelikud kanad on munenud juba esimesed munad. Valgete seas ka hõberohelisi.

Artur loeb kirjutamise rütmis ette selle, mis ta hetk tagasi munakarbile ülipüüdlikult maalinud oli. “Sipsikute ka-na-mu-nad.” Poiss Kauri lasteaia Sipsikute rühmast lisab, uhkusenoot hääles, et tegi selle kanadele munade jaoks.

Munakarp rändab kuuri, kus on nelja kana varju- ja elupaik. Selle on Sipsikud mõnusalt koduseks muutnud. Kuke, Kirk, Luke, Tok-Tok – laste antud lindude nimed ja kanadest tehtud joonistused kaunistavad kuudi seina, andes teada, et just siin asub nende pesa. “Tõime nädal tagasi nad bussiga Läsna külast siia Rakveresse,” jutustab koolieelik Miia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles