Tapa käsipallurid jäid veerandfinaalis tagaajajarolli

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SK Tapa käsipallurid (mustas) tunnistasid vastase paremust.
SK Tapa käsipallurid (mustas) tunnistasid vastase paremust. Foto: Marko Saarm

Spordiklubi Tapa käsipallimeeskond jäi Eesti meistrivõistluste veerandfinaali esimeses kohtumises 16:39 (8:21) alla HC Tallinna meeskonnale.  

VTB Ühisliiga korvpallimängu tõttu pidi HC Tallinn kodumängu viima Raasiku spordihoonesse. Sel korral dikteeriski mängu platsiperemees. Eesti rahvuskoondislane Robin Oberg alustas avaminutil, visates kuuenda mängijana sel hooajal täis sada liigaväravat.

Üheksandaks minutiks oli seis 4:2, kuid siis põgenesid pealinlased ostustavalt eest, juhtides pärast Uku-Tanel Laastu tabamust 14. minutil 8:2. Robert Hiiemaa ja Endrik Jaanis vähendasid veel korraks vahe neljale, ent Tallinn vastas 7:0 vahespurdiga! Tapa olukord muutus raskemakski, sest väravavaht Mikola Naum nägi 23. minutil enda ees punast kaarti.

Tallinn suutis hästi pidurdada meistriliiga parimat snaiprit Vahur Oolupit, kes jäi avapoolajal väravata. Vaheajavileks seadis Glinka tabamus tabloole numbrid 21:8. Tapa võitles teise pooltunni esimese kolmandiku hästi, hoides vähemalt vahet ning Marten Saar tegi 40. minutil seisuks 25:13.

Ilmselt ei osanud keegi oodata, et see jääb tapalaste viimaseks tabamuseks järgmise 13 minuti jooksul. Tallinna peatreener Jüri Lepp andis mänguaega kõigile ning hästi hakkasid tabama Marek Karu, Enrico Anton ja oma kasvatajaklubi vastu mänginud Sander Sven Annula. 52. minutil tuli Antoni väravast 33:13.

Lõpuminutitel kasvas vahe veelgi ja Tallinn võttis kindla võidu.

Tapa poolel jäi Saare ja Raimond Himma arvele neli väravat. Võitjad skoorisid hämmastavalt võrdselt, sest koguni üheksa väljakumängijat sai kirja vähemalt kolm tabamust, neist Laast, Karu ja Markus Viitkar viis väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles