Tallinna loomaaed kutsub loomadele kõrvitsaid kasvatama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsad rändavad sügisel loomaaeda.
Kõrvitsad rändavad sügisel loomaaeda. Foto: DPD Eesti AS

Loomaaed kutsub loomadele kõrvitsaid kasvatama, sest kõrvitsaid sööb enamik loomi, hiirtest elevantideni.

Lisaks kõrvitsatele võib loomaaialoomadele kasvatada teisi hästisäilivaid köögivilju: patissone, kaalikaid ja peete. 

Kampaaniast osavõtt on iga aastaga suurenenud nii eraisikute, lasteaedade ja koolide kui ka seltside seas. Õpetajad ja kasvatajad on leidnud selles toreda ühistegevuse. Koos pannakse seeme mulda, koos kastetakse, räägitakse bioloogiast ja sellest, kuidas kõrvits meie toidulauale jõuab. Sügisel transpordi pärast muretsema ei pea, saagi veab loomaaeda kullerfirma.

Suurele kõrvitsakasvatamisele ja kogumisele järgneb kõrvitsapidu, mis sel aastal toimub 26. oktoobril. Kõrvitsapidu on loomaaia igaaastane traditsioon suure kõrvitsakogumise lõpetamiseks. Päev rikastab loomaaialoomade toidulauda ja keskkonda ning pakub neile huvitava ja maitsva köögivilja näol põnevat uudistamist ja mängulist tegevust. Kõrvitsapeol serveeritakse loomadele toitu tavapärasest teistmoodi ning loomade reaktsioon aedikusse pandud uue vilja puhul pakub külastajatele põnevat vaatepilti. Loomade toitmist saadavad loomaaia töötajate kommentaarid.

Eelmisel aastal sai loomaaed inimestelt 19 tonni kõrvitsaid, mida oli pea seitse tonni rohkem kui aasta varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles