Palmse mõis vajab kvaliteetset reovete puhastust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palmse mõis.
Palmse mõis. Foto: Meelis Meilbaum

Palmse mõis keset Lahemaa rahvusparki vajab kvaliteetset reovete puhastust. 

Palmse mõis pöördus kultuuriministeeriumi poole palvega kasutada Palmse mõisa kanalisatsiooni jaoks eelmisel aastal eraldatud 60 000 eurot ära sel aastal.

Ehituse algus viibis seetõttu, et eeldati maksumuse kujunemist 125 000 euro kanti ja korraldati selleks lihthange, tegelikult oli parim pakkumine 175 000 ja see ületas lihthanke piirid.

Mõis oli sunnitud hanke tühistama ja kuulutas välja riigihanke, mille parimaks pakkujaks osutus AS Terrat, kelle pakkumuse summa oli 187 879 eurot.

Praeguseks on mõis  hanke võitjaga lepingu sõlminud ning tööd algaksid järgmisest nädalast. Tööde lõpptähtajaks on lepingu järgi 15. august.

Palmse mõis keset Lahemaa rahvusparki vajab kvaliteetset reovete puhastust. Reoveed suunatakse Haljala valla omandis olevasse puhastisse ja mõis saab likvideerida kaks biopuhastit, imbväljaku, kogumiskaevud, kust reovett veetakse välja  autodega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles