Ristikäik meenutas Kristuse kannatusi

Copy

Suurel reedel korraldasid Rakvere kristlikud kogudused Kristuse surmale pühendatud ristikäigu.

Traditsiooniliselt meenutatakse sel päeval üle maailma kristlaste poolt ristikäikudega I sajandil elanud Jeesuse Kristuse kannatuseteed, mil ta kandis oma risti Jeruusalemmas Kolgata mäele, kus ta ristilöömise läbi kurjategijana hukati. Via dolorosa ehk via crucis on iidne 14-st peatusest koosnev palvus, millega meenutatakse Jeesuse kannatuse hetki tema viimsel teekonnal surmamõistetuna. 

Rakveres kulges ristikäik läbi kohalike koguduste. Kell 16 alustati Keskväljakul palve ja muusikaga ning jätkati teekonda Viru tänaval asuva vabakoguduse Hüüdja Hääl palvelasse, sealt liiguti edasi Koidula tänavale Karmeli koguduse palvelasse, sealt Pikk 33 asuvasse adventistide koguduse palvelasse. Seejärel kulges teekond mööda Pikka tänavat edasi Kolmainu kirikusse, sealt Tallinna tänaval asuvasse õigeusu kirikuse ja lõpetati üheskoos Laada tänaval metodisti kirikus. Igas pühakojas loeti pühakirjast Kristuse ristitee sündmustest, palvetati ja lauldi selle koguduse traditsiooniga haakuv laul.

Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu rääkis, et tänavu võeti ristikäik Rakveres ette alles teist korda. Ristikäigul osalejaid oli alla poolesaja. "Mullu oli rohkem inimesi, aga siis tegime ka reklaami rohkem," kõneles Toompuu.

Kirikuõpetaja sõnul oli enamus nägusid mullusest ristikäigust tuttavad. Aga oli ka uusi. "Meie eelmisel aastal ei käinud, aga tänavu tulime imest osa saama," lausus kunstnik Riho Hütt, kes koos abikaasa Tamaraga pika tee mööda linna pühakodasid jalge alla oli võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles