Paavo Nelke krooniti taas Balti meistriks käsipallis

Margus Martin
, reporter
Copy
Riihimäe Cocksis peamiselt väravavahte treeniv Paavo Nelke (mustas) võidutses koos hoolealustega Balti liiga finaalturniiril.
Riihimäe Cocksis peamiselt väravavahte treeniv Paavo Nelke (mustas) võidutses koos hoolealustega Balti liiga finaalturniiril. Foto: Baltic Handball League

Käsipalli Balti liiga veerandfinaalis Eesti meistermeeskonna Põlva Serviti auti mänginud Soome paljukordne tšempion Riihimäe Cocks tõstis pühapäevase finaalmatši järel Minskis pea kohale esikohakarika. Võidukasse meeskonda kuulus ka üks eestlane, Tapa juurtega Paavo Nelke.

Cocks pakkus oma poolehoidjatele Valgevene pealinnas finaalturniiri kahe päeva vältel vägevaid elamusi, sest esmalt löödi poolfinaalis laupäeval võõrustajate Minski SKA-d viigiliselt, 22:22 lõppenud normaalaja järel lõpuks karistusvisete seerias 26:24. Poolajavaheajaks oli Soome meisterklubi taga 11:12.

Finaalis saadi sama pingelises heitluses jagu Ukraina klubist Zaporižžja ZTR 23:22 (poolaeg 10:11). Minsk teenis koduseinte toel kolmanda koha, lüües pronksimängus leedulaste Klaipeda Dragunast 27:26.

"Hullumeelne nädalavahetus," võttis Riihimäe Cocksi neljanda järjestikuse Balti meistritiitlini aidanud meeskonna abitreener Paavo Nelke toimunu kahe sõnaga kokku. "Mõlemas mängus vaatasime 45. minutini, et kuidas läheb, ja alles siis hakkasime mängima. Tulime nii-öelda alt suure hooga ja sel moel vastaseid hoo pealt liikudes edestada on hea tunne."

Nelke tunnistas, et enne finaalturniiri Minskis Soome klubi pallurid väga võidumõtteid peas ei heietanud. "Klubi omanik mingeid kohustusi ei pannud ja pingeid ei tekitanud. Arvasime, et teine või kolmas koht on saadaval," märkis ta. "Balti liiga jaoks oleks olnud muidugi parem, kui võitjaks oleks tulnud Cocksi asemel mõni teine meeskond, aga kui juba võitu pakuti, siis võtsime selle vastu."

Võistlushooaeg jätkub Paavo Nelke koduklubil nüüd Soome meistrivõistluste poolfinaalidega. Mängudeta nelja tugevama hulka pääsenud Cocksi vastane selgub hiljemalt tuleval reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles