Mustad päevad Tapa depoos: koondamislaine on kohal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa depoos on keeruline aeg.
Tapa depoos on keeruline aeg. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Riikliku raudteelogistikafirma Operail nõukogu otsustas Tapa depoos peatada vagunite remonditeenuse osutamise, seetõttu koondab ettevõte remonditsehhis 21 inimest ning suunab ümber- ja täiendõppesse 37 töötajat.

"See on meie strateegiline juhtimisotsus, sest näeme, et oluline on suunata senisest enam tööjõudu tasuvamatesse ärisuundadesse, milleks vedurite ehitamine kahtlemata on," ütles Operaili juhatuse esimees Raul Toomsalu pressiteate vahendusel.

Samas jätkub Tapa depoos vagunite rattapaaride kontrollimine ja formeerimine endise mahuga. Ühtlasi jätkab ettevõte ka enda tehnohooldepunktide remontimist. "Me kindlasti tegeleme jätkuvalt edasi kaubaveoga ja vagunite rentimisega ning pöörame lähiaastatel senisest enam tähelepanu digitaliseerimisele ning teenuste viimisele uutele turgudele," lisas Operaili juht.

Operaili nõukogu esimehe Kuldar Leisi kinnitusel on tehtud otsusel majanduslikud põhjused. "Operaili remondiäriüksuse Tapa depoo vagunite remonditeenuse osutamine ei ole viimastel aastatel ettevõttele kasumlik olnud, kuna sõltub palju lähiriikide turuolukorrast. Vagunite remontimisel ei saa me konkureerida depoodega, kus tööjõud, materjalid ja varuosad on odavamad," selgitas ta.

Toomsalu lubas, et ettevõte teeb tihedat koostööd töötukassaga, et leida töötajatele uued töökohad võimalikult kiiresti ja valutult. Ümberõppele lähevad peamiselt ettevõtte keevitajad, automaatikud ja vagunilukksepad, et tagada vajalik tööjõud vedurite ehitamise ärisuunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles