Rakveres algas protsess politseijuhi pussitaja üle

Virumaa Teataja
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseijuhi Lembit Kalda tapmiskatses süüdistatakse 40-aastast Ivarit.
Politseijuhi Lembit Kalda tapmiskatses süüdistatakse 40-aastast Ivarit. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere kohtumajas algas protsess Rakvere politseijaoskonna juhti Lembit Kaldat pussitanud mehe üle.

Politseijuhi tapmiskatses süüdistatakse 40aastast Ivarit, süüdimõistmisel võib teda oodata kuni 15aastane vangistus.

Alkoholijoobes endine politseinik Ivar pussitas Lembit Kaldat 22. aprilli õhtul politseijuhi enda korteris Rakveres. Kalda tollast ütlust mööda õnnestus tal rünne tõrjuda ja Ivar korterist välja tõugata. Pool tundi hiljem andis noakangelane end ise politseile üles. Ivarile esitati kahtlustus inimesele raske tervisekahjustuse põhjustamises ja Viru maakohus andis loa ta kohtueelseks uurimiseks vahi alla võtta.

Üle 18 aasta politseis töötanud Ivar tegi kaks aastat tagasi alkoholijoobes olles autoavarii ja pidi korravalvurite ridadest lahkuma. Üks endine kolleeg nimetas teda napsilembeseks.

Ivar tunnistas politseiniku ründamist ning möönis ülekuulamisel, et tüli ajend oli tema omaaegne vallandamine politseist. Esialgsetel andmetel oli vallandamisteema ka varasemalt kahtlustatava ja Lembit Kalda vahel päevakorrale kerkinud, kuigi füüsiline rünnak oli esmakordne.

Ida prefektuuri juhi Aldis Aluse andmetel pole varem Eestis juhtunud, et endine või tegevpolitseinik oleks oma ametivenda pussitanud. Aluse sõnul kasutas Ivar pussnuga, mida tavakodanik iga päev taskus ei kanna.

49aastane Lembit Kalda on politseis töötanud alates 1991. aastast. Rakvere politseijaoskonda asus ta juhtima 2008. aasta mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles