Rakvere filmimehed noppisid auhindu

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentaalfilm “Viljapead kui mõttejada” tõi Lekile tunnustuse.
Dokumentaalfilm “Viljapead kui mõttejada” tõi Lekile tunnustuse. Foto: Erakogu

Tallinna kinos Artis toimunud Eesti vabariigi 54. mittekommertslike filmide festivali lõppvoorus saatis edu Rakvere filmimehi. Täiskasvanud autorite grupis jagas teist kohta Jaanus Leki dokumentaalfilm “Viljapead kui mõttejada”, noorte seas sai kolmanda koha Tauris Pildeni mängufilm “Toss”. Jaanus Lekk noppis auhinna ka Jõhvis toimunud XII harrastusfilmide festivalilt “Laterna magica”.

Jaanus Leki “Viljapead kui mõttejada”, mis valminud Rakvere reaalgümnaasiumi (RRG) videostuudios, jagas festivalil teist kohta Tartu autori Julius Raamatu mängufilmiga “Robini kepp”.

Jaanus Lekk ütles, et tal on väga hea meel, et “Viljapead kui mõttejada” pälvis tunnustuse. “Tore, et sisu ja lugu said ära märgitud. Selle taga oli kool, idee, teema, noored ning suur ja vahva protsess,” sõnas ta. Filmivõtted olid intensiivsed – loomelaager, milles sündis filmi aluseks olev muusikateos, kestis vaid kaks päeva. “Mõtlesin enne välja kondikava, kuidas protsessi jäädvustada. Materjali sai tundides rohkem ja kõige keerulisem oligi lõigata lugu 25 minuti sisse kokku nii, et see annaks toimunust pildi ka sellele, kes pole asjaga seotud,” rääkis Jaanus Lekk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles