Tallinna ülikooli Rakvere kolledžil saab ring täis (1)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ülikooli Rakvere kolledži ajaloolise hõnguga majas tehakse ponnistusi tõenäoliselt viimasteks lõpueksamiteks.
Tallinna ülikooli Rakvere kolledži ajaloolise hõnguga majas tehakse ponnistusi tõenäoliselt viimasteks lõpueksamiteks. Foto: Meelis Meilbaum

Tallinna ülikooli Rakvere kolledžil täitunuks sel sügisel 20 aastat. Aga kevadel lõpetab kooli viimane kursus ja erialasid, mis tõid siinsesse kolledžisse noori üle Eesti, saab edaspidi õppida vaid Tallinnas. Rakvere ülikoolilinnana on hääbumas.

Kevad on Tallinna ülikooli Rakvere kolledžis paljuski samasugune nagu eelnevad koolilõpu ajad: ikka valmistuvad üliõpilased eksamiteks, veel käivad õppetöö ja täienduskoolitused. “Edukalt läheb lõpu poole,” iseloomustas õhkkonda Tallinna ülikooli Rakvere kolledži direktor Silver Pramann. Kuigi praegu konkreetset otsust, et Rakvere kolledži tegevus ei jätku, pole, on juba mõnda aega vaikselt kustutud. Sel suvel lõpetavad kolledži viimati, 2016. aastal kooli vastu võetud noored, praeguseks on põhikohaga töötajaid järele jäänud vaid kuus. Tallinna ülikooli pressiesindaja Sulev Oll nentis: “Tänavu saab ring täis.”

See tähendab, et õpetajakoolituse traditsioon Rakveres ei jätku. Rakvere kolledži direktor Silver Pramann on siiski lootusrikas, ta soovitas ära oodata poliitilise olukorra kujunemise – käike võib tulla mitmesuguseid. “Praegu lõppeb Rakvere kolledžis õppetöö ära, aga see ei välista, et ülejärgmisel aastal ei võiks uut vastuvõttu teha. See oleks parasjagu aeg uute õppekavade tegemiseks,” lausus Pramann.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles