Täna tunnustati toiduainetööstuse aastakonverentsil Eesti parima toiduaine konkursi piirkondlike väikeettevõtjate parimaid tooteid. Hindamiskomisjon andis parima toiduaine tiitli seitsmele väikeettevõtja tootele, nende hulgas apteeker Kurbergi retsepti järgi rukkipiiritusest ja Läänemaal Tammejuure talus kasvatatud kanepist Moe peenviinavabrikus tehtavale kanepiviinale.
Moe J.J. Kurberg kanepiviin on võidumees
Virumaa väikeettevõtte parimaks tooteks kuulutati Moe J.J. Kurberg kanepiviin.
"Sel aastal osalesid piirkondlikud väikeettevõtjad konkursil väga mitmekesise tootevalikuga. Rõõm on näha, et väikeettevõtted suudavad valmistada tooteid alates lastetoidust kuni alkohoolsete jookideni ning nende kõigi kvaliteet on ühtlaselt kõrge," kommenteeris toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Toiduliidu juhataja sõnul aitab konkursil osalemine väikeettevõtjate tuntust tõsta ja nende toodetel seeläbi ka suuremate kaupluste lettidele jõuda. "Eesti parima toiduaine konkursi tiitel avab sageli nišitooteid pakkuvatele väiketootjatele ukse suurtesse jaekettidesse. Tänu sellele leiame täna kauplustest kõrvuti nii suur- kui väiketootjate tooteid – mitmekesine valik kodumaist toitu pakub midagi igale maitsele ja rahuldab ka nõudlikuma tarbija vajadused," tunnustas Potisepp Eesti toidutootjate tublit tööd.
Eesti parima toiduaine piirkondliku konkursi võitjad valiti välja 62 toote seast. Enim osalejaid oli Lääne-Eestist, kust võistlesid tiitli pärast 25 toodet. Põhja-Eestist esitati piirkondlikule konkursile 22 toodet, Lõuna-Eestist 10 ning Virumaalt neli.
Võidutoodete pikka nimekirja kuulus teinegi meie kandis valmistatud toode. Hõbemärgi tõi ära HKScan Estonia AS-i Rakvere tammesuitsuses marinaadis šašlõkk American.