Käsmu laht võib peagi purjedest valendada

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Võsu kooli õpilased puutusid purjetamisega põgusalt kokku juba möödunud aastal.
Võsu kooli õpilased puutusid purjetamisega põgusalt kokku juba möödunud aastal. Foto: Liina Altroff

Võsul avatakse merekool, mille pakutav purjetamisõpe ja meresõidukoolitus plaanitakse viia Võsu kooli õppekavasse, et selles kajastuks praegusest enam piirkonna eripära – täpselt nii, nagu Võsu kooli eelmisel aastal vastu võetud arengukava ette näeb.

Jaanuaris loodud mittetulundusühing taotleb kooli loomiseks praegu PRIA-lt toetust, et soetada õppetegevuseks vajalikku inventari: tarvis on veel viit Optimisti paati, paadikäru, paadikatteid, ohutusveste, kalipsosid, aerulaudu, matkasüstasid ja üht svertpaati.

MTÜ Käsmu Lahe Merekool juhatuse liige Liina Altroff ütles, et esialgne positiivne otsus PRIA-st on tulnud ja merekoolil on umbes kaks kolmandikku tegevuse alustamiseks vajalikust rahast loodetavasti koos. Seega on suhteliselt tõenäoline, et vallamaja aknast välja vaadates näeb Käsmu lahel juba üsna varsti lapsi meresõitu katsetamas. Lisaks kehalise kasvatuse tundides purjetamisega põgusalt tutvumisele on kavas alustada põhjalikumate purjetamistreeningute ja -laagritega. Esialgu lastele, hiljem kindlasti ka täiskasvanutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles