Enne söömist tunne kevadisi taimi

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Luke Karepa ravimtaimeaiast mõistab oskuslikult naati pirukasse panna ja karulaugust pestot teha.
Katrin Luke Karepa ravimtaimeaiast mõistab oskuslikult naati pirukasse panna ja karulaugust pestot teha. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Karepa ravimtaimeaia perenaine Katrin Luke imestab, kuidas küll inimesed ometi karulauku ja piibelehte omavahel sassi ajavad või nii tohutus koguses jänesekapsast söövad, et saavad tervisehäda. Aga elu näitab, et tuleb ette. Mistahes mürgistuse korral tasub aga helistada mürgistusinfoliini numbril 16 662.

Katrin Luke ütleb, et praegu on loodusest võtta naati, kõrvenõgest ja nurmenukulehti, karulauku. “Minu jaoks on mõistatus, kuidas inimesed saavad karulauku ajada segamini piibelehega – karulaugul on ju küüslaugu lõhn!” lausub Kat­rin Luke.

Kevadine naat on igati hea toiduaine, mida Luke soovitab panna supi, piruka või omleti sisse, sobitada roogades sibula, paprika ja juustuga. Nõges sünnib smuuti sisse panna. “Kui nõges korra kuumast veest läbi lasta ning seejärel hakkida, sobib ta suurepäraselt kotletti, supi sisse, muffinitesse. Aga loomulikult tuleb kõike kasutada mõõdukalt,” räägib Katrin Luke. Taimi hästi tundev naine soovitab salatisse panna ka nurmenukulehti. Kui taimelt võtta leht-paar, ei tee see puhmale halba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles