Veini saab ka porgandist ja tomatist, sirelist või nurmenukust rääkimata

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Porn valmistab oma koduveine kaugel karulaanes endises Pruunakõrve külas.
Ivar Porn valmistab oma koduveine kaugel karulaanes endises Pruunakõrve külas. Foto: Vladislav Musakko

Eesti Väikepruulijate Liidu mulluse käsitööveinikonkursi pani Ivar Porn kinni klassikalise õunaveiniga, kuhu kiiksu mõttes oli lisatud mulli ja muid vigureid. Sügavas karulaanes, keskpolügooni vahetus naabruses asuvas endises Pruunakõrve külas elav matemaatikaõpetaja on veinimaailmas hull katsetaja: ta on veiniks ajanud ka porgandi ning kollase tomati, viimase rüübe, tõsi küll, eriti maitsvaks ei osutunud.

Ühe asja peab kohe alguses ära klattima. Nii siinkirjutaja kui loomulikult ka koduveinimeister Ivar Porn teavad, et nimetust “vein” on korrektne kasutada vaid viinamarjadest valmistatud joogi kohta.

Puuviljadest või marjadest tehtud kääritatud alkohoolne jook saab parimal juhul olla puuvilja- või marjavein, aga lihtsuse huvides on alljärgnevas tekstis kasutusel siiski sõna “vein”, sest nii on suu- ja harjumuspärasem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles