Volikogu aseesimehele töö tasustamise määramine takerdus

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina vallavolikogu esimees Madis Viise (pildil) näeb volikogu aseesimehel Andres Taimlal valla elu kujundamises edaspidi suuremat rolli.
Kadrina vallavolikogu esimees Madis Viise (pildil) näeb volikogu aseesimehel Andres Taimlal valla elu kujundamises edaspidi suuremat rolli. Foto: Meelis Meilbaum

Kadrina vallavolikogu kolmapäevasel istungil oli viimaseks päevakorrapunktiks volikogu aseesimehe Andres Taimla töö tasustamise küsimus.

Eelnõu hääletamiseni ei jõutud, sest selgus, et kohaliku omavalitsuse korralduse seadus ei võimalda volikogu esimehe kõrval maksta töötasu ka aseesimehele. Uuesti valla juristi pilgu alla suunatud eelnõu juurde tullakse sõnastuse korrigeerimise järel tagasi ilmselt mais toimuval järgmisel istungil.

Tõigale, et sõna “töötasu” nimetatud eelnõusse kuidagi ei passi, juhtis tähelepanu volikogu liige Jaanus Reisner, kes lausus, et talle ei meenu varasema 27 aasta jooksul, mil Kadrina vald on iseseisva omavalitsusena tegutsenud, ainsatki korda, kui volikogu aseesimehele oleks makstud töötasu.

Reisner meenutas Kadrina eelmisest valitsemisperioodist, mil ta volikogu eesotsas seisis, et aseesimees Mati Tiiteriga täideti tööülesandeid, ilma et selle eest oleks olnud vajadust viimasele palka maksta. “Mis puudutab tasu maksmist aseesimeestele, siis ei ole tegu mitte töötasuga, vaid hüvitisega,” märkis ta ja viitas sõidukompensatsioonile.

Jaanus Reisner lausus arutelu lõpetuseks, et ta ei näe ühtegi põhjust, miks peaks Kadrina vallal kui ühel väiksemal omavalitsusel olema palgaline volikogu aseesimehe koht. Eelnõu kohaselt sooviti määrata volikogu aseesimehele 270 euro suurust kuutasu, millele kompensatsioone poleks lisandunud.

“Andke andeks, aga see ei ole tõepoolest mõistlik kulutus. Summa teeb kokku umbes viis tuhat eurot aastas ja kogu valimisperioodil 20 000 eurot,” rääkis Reisner.

Ta lisas, et ei pea sellist tasu maksmist kuidagi põhjendatuks, kuna ei näe vastavat tööpanust.

Vallavolikogu esimees Madis Viise lausus aseesimehe tööülesandeid tutvustades ja nende täitmise tasustamist põhjendades, et soovib Andres Taimlat kaasata rohkem valla juhtimisse, kasutades seejuures nii tema võimeid kui ka kogemustepagasit.

Viise näeb Taimlal, kes juhib ühtlasi vallavolikogu sotsiaalkomisjoni tööd, suuremat rolli Kadrina hooldekodu tulevikku puudutavates küsimustes, samuti nii ettevõtjate koja kui ka külavanemate ühiskoja loomisel. “Eks edaspidi neid ülesandeid tuleb ka juurde,” lisas volikogu esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles