Tervisekeskust ihkab ehitada mitu firmat

Margus Martin
, reporter
Copy
Kadrina abivallavanem Aarne Laas.
Kadrina abivallavanem Aarne Laas. Foto: Marianne Loorents

Kolmapäeva hommikul lõppes pakkumiste esitamise tähtaeg Kadrina esmatasandi tervisekeskuse ehitustööde riigihankel osalemiseks.

Abivallavanem Aarne Laas kõneles viimatise volikogu istungi infoosas hankemenetluse tulemusi tutvustades, et ettenähtud ajaks laekus seitse pakkumist. Nende käibemaksuta hinnad algavad 700 000 eurost ja küündivad 1,55 miljoni euroni. Seitsmest pakkumisest neli jäid omakorda mõnekümne tuhande eurose kõikumisega suurusjärku 1,2 miljonit eurot.

“Ütleks, et läks hästi,” lausus Laas ja lisas, et üksnes odavaim pakkumine osutus nii-öelda naljapakkumiseks. “Mitte sellepärast, et hind on nalja oma, vaid sel ei ole mingeid konkreetseid õigeid dokumente taga. Nii palju oleme kontrollinud, et see langeb ära igal juhul,” rääkis abivallavanem. “Miks ta selle pakkumise tegi, ei tea, aga ei ole esimene kord, kui selline naljapakkumine tehakse. Mingi imelik mäng on tekkinud.”

Aarne Laasi kinnitusel mahuvad hankesummad varem koostatud eelarvestrateegia piiridesse, aga et volikogu on hankemenetluse korraldamisele andnud heakskiidu, pole tulevase ehitajaga lepingu sõlmimiseks vaja rahvaesindajatelt eraldi luba küsida.

Laasi sõnul tegeletakse pakkumiste hindamisega edasi nii, et otsuse eelnõu jõuaks 14. mail peetava vallavalitsuse istungi päevakorda. Ehitusleping loodetakse sõlmida juunis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles