Seitse päeva ilma veeta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ühe kilogrammi teravilja tootmiseks kulub 2000 liitrit vett.
Ühe kilogrammi teravilja tootmiseks kulub 2000 liitrit vett. Foto: Meelis Meilbaum

Toiduta suudab inimene ellu jääda kuni kuu, veeta aga viis, heal juhul seitse päeva. Nii et toidust on meil märksa rohkem vaja puhast vett.

Toiduta suudab inimene ellu jääda kuni kuu, veeta aga viis, heal juhul seitse päeva. Nii et toidust on meil märksa rohkem vaja puhast vett. Kui Eestis me veenappusele väga tähelepanu ei pööra, siis maailma mastaabis on see muutunud päris tõsiseks probleemiks, eeskätt on põhjuseks põllumajanduse suur veetarve.

Uuringute tulemusel on selgunud, et ühe kilogrammi teravilja tootmiseks kulub Eestis 2000 liitrit puhast vett, seetõttu saab vilja eksporti nimetada ka vee ekspordiks. Lõuna-Euroopas, kus kliima on märksa kuivem ja kuumem, on veekulu aga oluliselt suurem.

Tagasi üles