Tarvas lõpetas korvpalli esiliigas tiitlikaitsja hooaja

Margus Martin
, reporter
Copy
38-aastase Sven Pugoneni (keskel) mängijakarjäär Eesti korvpalli meistriliigas algas kakskümmend aastat tagasi. Täna aitab kunagine Rakvere meeskonna põhimängujuht tiimi esiliigast meistriliigasse tagasi viia.
38-aastase Sven Pugoneni (keskel) mängijakarjäär Eesti korvpalli meistriliigas algas kakskümmend aastat tagasi. Täna aitab kunagine Rakvere meeskonna põhimängujuht tiimi esiliigast meistriliigasse tagasi viia. Foto: Ain Liiva

Eesti korvpalli meistrivõistluste esiliiga tänavused medalimängud on Põhja-Eesti siseasi. Nelja tugevama hulgast leiab kaks meeskonda Tallinnast, ühe Viimsist ja ühe Rakverest.

Viimasena kindlustas endale pääsu nädala pärast Viimsis korraldatavale esiliiga finaalturniirile mullu teises liigas võidutsenud RSK Tarvas. Läänevirulased olid kolmemänguliseks veninud veerandfinaalseerias üle esiliiga kahe viimase aasta parimast meeskonnast Betoonimeister/Tskk/SK Nord.

Otsustava kohtumise kallutas peatreener Juris Umbraško juhendatav Tarvas reedel kodusaalis enda kasuks 85:69 (poolaeg 31:29). Põhiturniiri edukaima tiimi resultatiivsemate palluritena viskasid võitjate kasuks Mihkel Kurg 21, Janis Vahter 20 ja Kristo Saage 16 punkti.

Pealinlaste põhilise mänguraskuse ja skooritegemise võtsid enda kanda Siim Laur ja Margus Klementsov. Neist esimene viskas 23 ja teine 18 punkti.

Kümnest kaugviskest kuus tabanud Tarva kapten Mihkel Kurg lausus mängu järel, et korvpall ja sport üldse on vahva – võidab see, kes rohkem tahab. "Eelmisel korral me ei olnud mänguks valmis. Nüüd olime paremini häälestunud. Teadsime, mida teha, ja leppisime kokku, et kui lähebki midagi metsa, siis me ei anna alla," rääkis ta. "Nii me suutsime teha, tulemus on selline ja nüüd ootab eest Final Four."

Rakverlaste üks liidreid avaldas vaid kahetsust, et finaalturniiri ei õnnestu teist aastat järjest mängida kodupubliku ees Rakveres, vaid tuleb seekord võtta ette teekond Viimsisse. "Viimsis oli meil hooaja esimene mäng. Päris hästi kukkus välja ja [Kristo] Saagel oli käsi päris tuline. Loodame, et nüüd läheb samamoodi," märkis Mihkel Kurg.

Järgmisel nädalalõpul Viimsis Karulaugu spordikeskuses peetaval esiliiga finaalturniiril lähevad reedestes poolfinaalides kokku KA Tallinna Kalev/TLÜ – G4S Noorteliiga (kell 18) ning RSK Tarvas – KK Viimsi/Noto (kell 20.15).

Laupäeval on samas kavas medalikohtumised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles