Rakvere ettevõtja langes küberrünnaku ohvriks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Miltop.
Rainer Miltop. Foto: Erakogu

Rakvere ettevõtja ja linnavolikogu liige Rainer Miltop sattus küberrünnaku ohvriks. Mehe sõnul hakkas teisipäeva hilisõhtul erinevates suhtlusvõrgustikes talle väga palju kummalisi sõnumeid tulema, seejärel aga hakkasid tema tuttavad Miltopi nime alt kummalisi sõnumeid saama.


Nii said mitmed inimesed näiteks Rainer Miltopilt sõnumi, kus ta väitis, et on 24aastane naisterahvas ja tahaks tutvuda. “Terve kolmapäevane päev läks selle jama nahka, inimesed, kes olid minu nime alt sõnumi saanud, olid õnneks väga mõistvad ja võtsid seda naljana,” lausus Miltop.


Rünnaku ohvriks sattunud ettevõtja konsulteeris ka IT-spetsialistidega, kes lubasid asja lähemalt uurida. “Mulle öeldi, et niisugune asi võib lahti minna näiteks Facebooki seinale riputatud pildile klikates,” rääkis Rainer Miltop oma kasutajanime vargusest. “Varem olin sellistest asjadest ainult kuulnud, nüüd sain aru, milline jama see tegelikult on,” lisas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles