“Niskamäe naised” särasid näitemängu­päeval

Inna Grünfeldt
Copy
Ida Norvaiš Niskamäe vanaperenaise rollis lavastuses “Niskamäe naised”.
Ida Norvaiš Niskamäe vanaperenaise rollis lavastuses “Niskamäe naised”. Foto: Kaisa Nele Hendla

Läsna teatri lavastus “Niskamäe naised” pälvis 14. Lääne-Virumaa näitemängupäeval grand prix’ ning veel mitu auhinda.

Rakvere teatri väikses majas toimunud näitemängupäeval osalesid täiskasvanud harrastusnäitlejad üle maakonna: Roelast näitetrupp Kartoffel, KaRakTer Rakverest, Läsna teater ning Haljala rahvamaja näitering. Meelt lahutas Pajusti klubi huumori-satiiritrupp.

Läsna teatri trupp noppis lisaks grand prix’le lavastuse “Niskamäe naised” eest auhinnalaualt teisigi tunnustusi: parimaks naisnäitlejaks tunnistati Ida Norvaiš, eripreemia naiste duelli eest said Lisete Laisaar ja Lea Pallon ning parima lavastaja tiitel kuulus Niskamäe loo lavale toonud Ene Piholile.

Ene Pihol ütles, et näitemängupäeval osales küll vähe truppe, kuid õppida oli teiste käest palju. Läsna trupi edu arvas ta põhinevat üldinimlikul teemal ja klassikateosel, samuti trupi ühtlusel. “Näitlejad on võrratud – seda ütlesid ka hindajad,” sõnas “Niskamäe naiste” lavastaja.

Ta lisas, et näitemängupäeval antud etendus õnnestus eriti hästi, kuna koht – Rakvere teatri väike saal – ja õhkkond olid suurepärased. Parima meesnäitleja auhinna võitis Margus Punane rolli eest Haljala rahvamaja näiteringi lavastuses “Loomaaialugu”.

Näitemänge hinnanud žürii liige Urmas Lennuk tunnustas truppe põneva materjalivaliku eest, Ülle Lichtfeldt kadestas oma sõnul rolle ja oleks soovinud isegi kaasa lüüa ning pika žüriiliikme kogemusega Tiit Alte ütles, et jäi festivaliga väga rahule. Traditsiooni kohaselt korraldab järgmise aasta näitemängupäeva tänavune võitja Läsna teater.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles