Kohus mõistis allilmaveterani õigeks

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vassili Satšuk.
Vassili Satšuk. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna mõisteti Viru maakohtu Rakvere kohtumajas õigeks 49aastane allilmaveteran Vassili Satšuk ja tema 46aastane naine Janina Satšuk.

Varasema süüdistuse järgi lõi Vassili Satšuk 2006. aasta 7. detsembri õhtul kella poole kaheksa paiku Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas naiselt saadud püstoliga Sig Sauer 43-aastast meest vastu pead ja tulistas teda rindu. Mees suri sündmuskohal. Kannatanu kõrval olnud 42-aastasele mehele tekitas kuul raske tervisekahjustuse.

Prokuratuur esitas Vassili Satšukile süüdistuse tapmises, raske tervisekahjustuse tekitamises ettevaatmatusest ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises. Janina Satšukki süüdistati tapmisele kaasaaitamises.

Kohtuprotsessi käigus selgus, et tapetu oli hoopis Vassili Satšuki elule hammast ihunud. Tulistamine toimus siis, kui Satšukile appi tõtanud tuttav kuritegeliku kamba liikmega rüseles. Tuttav saigi raskesti haavata.

Viru maakohtus peetud kohtuistungi käigus loobus prokurör esitatud süüdistustest, kuid Vassili Satšukile esitati kohtuistungil uus süüdistus, et ta jättis abi andmata eluohtlikus seisundis olevale mehele. 8. novembril toimunud kohtuvaidlustes palus prokurör tunnistada Vassili Satšuk süüdi ja mõista talle karistuseks tingimisi üks aasta vangistust koos 3aastase katseajaga.

Kaitsja palus Vassili Satšuk õigeks mõista.

Kohus aktsepteeris Satšuki antud selgitust, et ta ei uurinud kannatanu olukorda, sest oli tegevuses oma haavata saanud tuttava abistamisega. Liiati oli lähedal pargis veel kuritegeliku grupi liikmeid, kes iga hetk oleksid võinud rünnata.

Kohtunik Tiit Kullerkupp viitas, et seadus käsitleb inimese abistamata jätmist mingi õnnetuse puhul, kuid end ja oma tuttavat kaitstes juhtunut ei saa õnnetuseks pidada.

Satšukkidele kohaldatud tõkend elukohast mitte lahkumise keeld ei kehti kohtuotsuse jõustumisel. Kriminaalmenetluse käigus ära võetud püstolid Sig Sauer ja PM tuleb kohtuotsuse kohaselt omanikele tagastada, kui pole seda takistavaid tegureid.

Satšukkide kohtukulud, kokku 10 500 eurot, jättis kohus riigi kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles