Vihula algkool suleb järgmise aasta juulikuus uksed

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. septembril seisis Kai Tingas klassi ees, kus kolm õpilast. Siis veel ei teatud, et toona kõlanud esimese koolipäeva kell kõlas viimast korda.
1. septembril seisis Kai Tingas klassi ees, kus kolm õpilast. Siis veel ei teatud, et toona kõlanud esimese koolipäeva kell kõlas viimast korda. Foto: Meelis Meilbaum

Vihula vallavolikogu otsustas üleeilsel volikogu istungil järgmise aasta 1. juulist Vihula algkooli tegevuse lõpetada. Asutus jätkab lasteaiana. Ettepaneku kool sulgeda tegi volikogule sotsiaal- ja hariduskomisjon.


Vihula lasteaia-algkooli juhataja Kai Tingas rääkis kooli sulgemise soovist avalikult juba enne selle õppeaasta algust. Üleeilset volikogu otsust pidaski ta paratamatuseks, millega tuleb leppida, sest järgmisel aastal õpiks praeguse nimekirja põhjal koolis kõigest üks laps.

“Me elame sellistes tingimustes, nagu me elame. See, et maal on vähe rahvast, ei ole ei kohaliku omavalitsuse ega ka väikese külakese süü. Eks ikka terve Eesti poliitika kisub sinna kanti, et kogu aeg peab midagi n-ö maha nühkima,” nentis Tingas, kelle jaoks on kooli sulgemine kahe otsaga asi.

Ühest küljest on see juhatajale kergendus, sest sellistes tingimustes on tööd raske teha. “See polegi just kui töö tegemine, vaid vindumine.”

Teisalt tunnistas ta, et on oma elu ilusad aastad Vihula kooli pannud, mistõttu on kooli tegevuse lõpetamine tema jaoks emotsionaalselt raske, olenemata sellest, millal sulgemisotsus oleks tulnud.

Vihula vallavanem Raivo Uukkivi ütles, et kuna ühe lapsega kool ei ole loomulik ja sulgemisotsus oli vaja vastu võtta, siis volikogu seda üleeile ka tegi.

1. septembril läks Vihula algkoolis kooli kolm õpilast, neist kaks I ja üks IV klassi.

Järgmine aasta toob koolile teisigi olulisi sündmusi. Nimelt saab Vihula koolimaja jaanuari alguses 80 aastat vanaks, järgmise aasta septembris täitub lasteaial 20 tegevusaastat. Seda kõike on plaanis väikese peoga tähistada. “Ma ei ütleks, et need on peied,” kinnitas Kai Tingas, kuid arvas, et need inimesed, kes kunagi on selles majas õppinud või töötanud, võiksid maja vaatama tulla. “Võib-olla on see selles majas viimane suur üritus, mis on pühendatud tarkusetemplile.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles