Avatud talude registreerumine pikeneb 8. maini

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Talupidajad, kes soovivad rahvale oma talu tegemisi tutvustada, saavad avatud talude päeval osalemiseks veel registreeruda.
Talupidajad, kes soovivad rahvale oma talu tegemisi tutvustada, saavad avatud talude päeval osalemiseks veel registreeruda. Foto: Dmitri Kotjuh

Maaeluministeerium pikendab viiendale üleeestilisele avatud talude päevale talude registreerimist 8. maini, et kõik soovijad jõuaksid end kirja panna. Tänase seisuga on registreerunud üle 200 talu ning viimastel päevadel on registreerumine väga aktiivseks muutunud.

"Osalesime maaeluministeeriumiga maamessil ja seal tulid paljud talude esindajad avatud talude päeva kohta uurima ning avaldasid lootust, et me pikendame tähtaega. Tõepoolest, see on meil igal aastal traditsiooniks saanud ja tundub, et talunikud lausa arvestavad sellega. Seega pikendamegi talude registreerumist 8. maini," selgitas Kertu Kärk, avatud talude päeva projektijuht maaeluministeeriumist.

"Praegu ootame eelkõige taludelt kinnitust, et nad osalevad – täpsemad tegevused ja programmi saab lisada ka alles juunis-juulis. Rõõm on tõdeda, et juba praeguseks registreerunud talud ja põllumajandusettevõtted on taas väga mitmekesised ning ees ootab üks põnev suvepäev," lisas osalevate talude koordinaator Reve Lambur põllumajandusuuringute keskusest. 

Avatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandusettevõte registreerida avatud talude veebilehel https://www.avatudtalud.ee/et/talule. Võimalik on avada oma uksed kogu nädalavahetuseks  − 20. ja 21. juuliks − ning oma valikust tuleb registreerumisel teada anda. Samas tuleb meeles pidada, et avatud talude päeva põhipäev on 21. juulil ning sel päeval peavad külalisi vastu võtma kõik registreerunud talud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles