Omavalitsused saavad kaamerapilti jagada politseiga

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Tulevikus on omavalitsustel võimalik anda oma avalikus ruumis paiknevad kaamerad politsei teenistusse.
Tulevikus on omavalitsustel võimalik anda oma avalikus ruumis paiknevad kaamerad politsei teenistusse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Maakonna omavalitsustel on koostöös politseiga võimalik tõsta turvalisust seeläbi, et avalikus ruumis olevad kaamerad saab anda politsei- ja piirivalveameti (PPA) kasutusse. Sellist võimalust tutvustas omavalitsusjuhtidele möödunud nädalal toimunud Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu koosolekul Hannes Hansalu PPA arendusosakonnast.

Hansalu sõnul on kogu ettevõtmise suurem eesmärk jõuda tehisintellekti arendamisel järele sellistele gigantidele nagu USA ja Hiina, oluliseks sammuks selles suunas on kaamerate võrgustikuefekti saavutamine. Hannes Hansalu rääkis kohal viibinud valla- ja linnaesindajatele, et PPA on valmis võtma üle need kaamerad, mis on turvalisuse tagamise seisukohalt olulised ning politseile vajalikud.

“Näiteks lasteaia valvamine siin ei päde,” ütles spetsialist. Ülevõtmisega kaasnevad kulud jagatakse omavalitsuse ja riigi vahel. Kohalik omavalitsus tasub riistvaraga seotud väljaminekute eest ja korraldab ka kaamera paigaldamise, mille kohta on võimalik PPA-lt nõu küsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles