Teisipäeval vaeti Green Christmasi tulevikku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatöll Green Christmasil.
Metsatöll Green Christmasil. Foto: Teet Suur

Teisipäeval toimus Rakvere rahvamajas Green Christmasi teemaline arutelu, kus viibisid rokifestivali korraldavad BEM Agency ja Rakvere linna esindajad.


Festivali algataja ja BEM Agency booker Gunnar Viese sõnul olid nad enne 2008. aasta Green Christmasi seisukohal, et 2009. aastal rokifestivali ei tule.

"Kuigi usume, et ühel päeval on saal rahvast täis ja elatustase tõuseb, siis me firma peaks ka sinnani elus püsima," viitas Viese sellele, et olukord majanduses ja muusikaürituste vähene piletimüük raskendavad korraldamist.


Rahvamajas Rakvere linna initsiatiivil toimunud nõupidamisele oli kutsutud ka kohalike majutus- ja toitlustusasutuste esindajaid, kellest ükski ei tulnud kohale.

"Detsembris on meie majutusasutustel ju n-ö hapukurk, nad peaks just mõtlema, kuidas oma toad täis saada," jäi see Viesele arusaamatuks. Siiski saadetakse neile räägitust memo ja kutsutakse märtsikuus kokku uus nõupidamine.

Viese ütlusel festivali toimumise suhtes sellel aastal konkreetsete otsusteni ei jõutud. "Arvutasime, et kui teha festival ühepäevasena, oleksid kulud tunduvalt väiksemad, kuid järjepidevus säiliks," pakkus ta välja ühe võimaliku variandi.

Rakvere linn on aga festivali toimumisest huvitatud, sest lisaks sellele, et tegu on maineüritusega, toob üritus linna arvestatava hulga raha.

"Talvisel ajal täidab see festival meie hotellid ja toob linna umbes tuhatkond inimest," sõnas Rakvere linnapea Andres Jaadla, lisades, et visiooni kohaselt võiks rokifestival hõlmata praegusest suuremat osa linnast.

Ta meenutas, et kord oli ta Prantsusmaalt festivalile tulnud bändiliikmetele nende soovil linnust läinud tutvustama ja teel hotellist linnusesse kogunenud talle kaasa veel grupp inimesi, kel enne kontserte polnud midagi teha - seega võiks koos majutusasutuste, kohalike muuseumide vms pakkuda ühispakette festivali toimumise ajaks.

Viese sõnul vajakski nad just sel juhul abi ka teistelt. "Meie orgkomiteel ei käiks sellest jõud üle."

2008. aasta detsembris toimus Eesti vanim rokifestival Green Christmas juba 13. korda ja seda külastas 900-1000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles