Rakke veemajanduse uuendamine on küsimärgi all

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakke valla vapp.
Rakke valla vapp. Foto: Internet

Rakke valla ühisveevärgi ja kanalisatsioonisüsteemide projekteerimise ning rekonstrueerimise hankele laekus viis pakkumist, mis olid kõik nõuetekohased ja kvalifitseerusid.

Praeguseks on pakkumisdokumendid läbi töötatud, kuid Rakke vallavanema Andrus Bloki sõnul võitjat välja kuulutada ei saa, sest kõik pakkumised on oluliselt kallimad esialgu kavandatud maksumusest, kuna hinnad on tõusnud. Praegu peetakse läbirääkimisi Keskkonnainvesteeringute Keskusega (KIK) ning lähiajal esitatakse taotlus lisakulutuste kompenseerimiseks.

“KIK on leidnud võimalusi lisarahastamiseks kuni 30 protsendi ulatuses kogumaksumusest,” lisas Blok, kuid siiski tuleb arvestada võimalusega, et raha juurde ei saada. Samuti ütles vallavanem, et kui vastus on positiivne, tuleb ka vallal omaosalust suurendada.

Tööde esialgne arvestuslik maksumus oli 1,86 miljonit eurot, millest valdava osa, 1,17 miljonit eurot, moodustab Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toetus.

Veemajandusprojekt nägi suuremate töödena ette Rakkes ja Sallas kokku 3,2 kilomeetri joogiveetorustiku ja 3,4 kilomeetri isevoolse kanalisatsioonitorustiku paigaldamist, 2,2 kilomeetrit survekanalisatsioonitorustiku rajamist ja uuendamist ning kolme ülepumpamisjaama rekonstrueerimist.

Lisaks kavandati rekonstrueerida tööde käigus kahes asulas kokku kaks reoveepuhastit ja kaks -pumplat ning rajada kolm reoveepumplat.

Andrus Blok ütles, et hange oli jagatud kaheks osaks ja pakkuja pidi esitama pakkumuse mõlemale. Tingimuseks oli, et esimeses osas tuleb ehitustööd teha Rakke alevikus ja teises osas Salla külas.

Bloki sõnul on juba praegu selge, et Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toetusega Salla veemajandust parandada ei saa ja selleks tuleb raha mujalt taotleda. Ning arvestades olukorda, tööde mahtu ja oluliselt suuremat asustustihedust on prioriteediks Rakke alevik.

Kui lisaraha ei saada, tuleb hange lugeda nurjunuks ja kuulutada välja uus väiksemas mahus tööde peale või leida puuduolev summa vallaeelarvest.

Ehitus- ja rekonstrueerimistööd algavad tõenäoliselt järgmisel aastal ning need tuleb lõpetada 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles