Tapa elanike sõnul on kaitseväelaste kohalolek linna elavdanud

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Tapa kesklinn.
Tapa kesklinn. Foto: Eva Klaas

Kui Tapa kaitseväe linnak viie aasta eest jõudsalt kasvama hakkas, kõlas mitmel pool väiteid, et Tapa ettevõtlust ootab ergutussüst. Kohalikud elanikud kinnitavad, et nii ongi läinud.

Vallavanem Riho Telli sõnul lisandus liitlaste tulekuga Tapale mitu söögikohta. Samuti ootab ta hõive kasvatamist Milremi tehase poolt, mis hooldab kaitseväe tehnikat.

"Mina arvan, et me oleme koostööpotentsiaalist kaitseväe ja valla vahel suutnud kasutada vaid murdosa," arvab Tapa vallavanem Riho Tell. Tema sõnul on kaitseministeerium algatanud elamuehitusprogrammi Tapale. "Omavalitsused on vägagi huvitatud, et kaitseväelased tuleks siia elama ja võib-olla kirjutaks end ka sisse. See on otsene materiaalne huvi," lisas ta.

Tell usub ka, et kaitseväele ja liitlastele tuleks paremini teadvustada teenuseid Tapa vallas. "Oleme koostamas infovoldikuid. Alates autopesulast kuni juuksurini, vaba aja teenusteni. Meil on ujula vallas olemas, spordirajatised, mis võiks kaitseväelastele huvi pakkuda," loetles Tell. 

Tapa kohalik elanik Ahti ütles, et sõjaväelinnaku arendamisega on kaasnenud teedeehitus ja uued üritused, sealhulgas Taani lipu päev. Noor tapalane Ken märgib, et Tapa on muutunud tervikuna turvalisemaks. Lisaks märkab ta, et linnasüdant on uuendatud ja seegi võib olla kantud soovist välismaa külaliste tulekuks linnale parem ilme anda.

Kohalikul elanikul Kaidol on edaspidiseks oma ettepanek. Tema sõnul võiks kaitseväelased kohalike matkaradade ja sildade ehitamisel kaasa lüüa. Ta peab silmas silda Valgejõele ja Rutkaste matkarada, mis vajab kuivendamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles