Abipolitseinike võistluste võidukarikas sõidab tagasi Põhja prefektuuri

Margus Martin
, reporter
Copy
Abipolitseinike tänavuste kutsemeisterlikkuse võistluste kolm paremat võistkonda. Keskel võitjad Jaago Männiste ja Anton Tõštšuk.
Abipolitseinike tänavuste kutsemeisterlikkuse võistluste kolm paremat võistkonda. Keskel võitjad Jaago Männiste ja Anton Tõštšuk. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Reedel Lääne-Virumaal toimunud abipolitseinike kutsemeisterlikkuse võistluste kolm poodiumikohta kuuluvad Põhja prefektuuri abipolitseinikele.

Esikoha saavutas Põhja_1 meeskond, kuhu kuulusid Jaago Männiste ja Anton Tõštšuk. Nad noppisid alavõidu vigursõidus ja laskmises.

Kui Jaago on ka varasematel aastatel abipolitseinike jõuproovi võidukarikat enda käes hoidnud, siis Anton koges seda esimest korda. Võitjad kommenteerisid, et oli äge ja hariv päev. Nende sõnul puutuvad politseinikud ja abipolitseinikud patrullis olles reeglina kokku negatiivsete emotsioonidega, kuid tunne, mida kogetakse abivajajat aidates, ongi põhiline põhjus, miks nad tahavad vabal ajal abipolitseiniku tööd teha.

Teise koha võitis Põhja_2 meeskond koosseisus Alar Olup ja Cristopher-Kevin Kunila. Pronksi viisid koju Priit Kirsiste ja Jaak Madison võistkonnast Põhja_3.

Võistluste peakohtuniku Agur Tehveri sõnul oli võistluspäev üles ehitatud võimalikult reaalsetele sündmustele. "Nagu ka tavalise patrullvahetuse jooksul, sai võistkond väljakutse ja asus seda lahendama. Päev oli intensiivne ja mul oli hea meel näha, et sündmustesse suhtuti täie tõsidusega, kuid nauditi kogu võistluste protsessi. Kindlasti õpiti siit midagi uut," rääkis peakohtunik.

Võistkonnad läbisid kümme võistlusala: laskmine, taktika, meditsiin, õnnetusjuhtumi lahendamine, meediasuhtlus, maastikuotsing, teadmiste test, vigursõit ning päeva lõpetas sportlik lõpuvõistlus.

Enne võistlustele saabumist oli kodus valmistatud ennetusvahend – žürii hindas võidu vääriliseks tiimi Põhja_3 liiklusohutusele suunatud ideed #hoolinroolis.

Mõõtu võttis 12 kaheliikmelist võistkonda üle Eesti. Võitjad esindavad abipolitseinikke mai lõpus toimuvatel politsei- ja piirivalveameti kutsemeisterlikkuse võistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles