Talgupäev "Teeme ära" läks igati korda, üle Eesti osales vähemalt 44 046 inimest

Marju Lina
Copy
Altja küla talgulised vihma pärast muret tundma ei pidanud.
Altja küla talgulised vihma pärast muret tundma ei pidanud. Foto: Vladislav Musakko

Hoolimata ebatavaliselt külmast ja heitlikust kevadilmast õnnestus tänane talgupäev igati hästi.

Talgupäeva raames korraldati kokku 2051 talgut, millest võttis osa vähemalt 44 046 inimest ehk 3,3% eestimaalastest. Talgupäeva meeskond tänab ja tunnustab kõiki talgujuhte ja talgulisi! Talgupäeva staapi laekunud info kohaselt lükati halva ilma tõttu täna tööd edasi 82 talgupaigas.

"Teeme ära" talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür ütles, et seekordse talgupäeva suurim väljakutse oli ebaharilikult külm ja muutlik kevadilm. „Tänane päev kinnitas taas eestimaalaste head tahet ja meie kodanikuühiskonna tugevat tervist. Talgupäeval on mingi eriline vägi, mis ilmutab end korra aastas kümnete tuhandete inimeste aktiivse panustamise kaudu. Õlg õla kõrval tehtud talgutööd ja rõõm ühiselt veedetud päevast muutsid tänasegi kevadilma soojaks ja meeldejäävaks talgukogemuseks,“ rääkis Tüür. „Talgupäev ühendab lauljaid ja tantsijaid, õpetajaid ja õpilasi, raamatukoguhoidjaid ja bussijuhte, pankureid ja punkareid, noori ja vanemaid. Ühise eesmärgi nimel tegutsemine liidab. Talgupäeval on ühendav jõud!“

Talgupäeva raames korraldati kokku 2051 talgut, millest tänastel andmetel võttis osa 44 046 talgulist. Lääne-Virumaal peeti talguid 148 paigas ja väljas oli 2804 talgulist. Tänaseks plaanitud talgutest 82 paigas lükati tööd halva ilma tõttu mõne päeva võrra edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles